Deurbeveiliging

deurbeveiliging Deurbeveiliging is samen met raambeveiliging vast en zeker dé belangrijkste beveiliging die je in je huis kan plaatsen! Dieven raken immers nog steeds (ongewenst!) binnen via de deuren en ramen van een woning. Hoe beveilig ik mijn deuren het best?Noodzakelijke deurbeveiliging

Een simpel slot op je deur plaatsen volstaat al lang niet meer om je huis van dieven te verlossen!
Absoluut noodzakelijk om de meeste inbraakgolven te kunnen afweren zijn de volgende types van deurbeveiliging:

Dag- en nachtschoot
Een schoot is het deel van het slot waarmee de deur gesloten wordt.
De dagschoot is het onderdeel die naar binnen gaat als de deurklink of deurkruk naar beneden wordt gedrukt.
dagschoot nachtschootDe nachtschoot is het deel dat (via een sleutel of draaislot) naar buiten wordt geschoven, om zo de deur op slot te doen.
Belangrijk is dat dit nachtschot minimaal 2 centimeter lang is! Anders kunnen inbrekers het nachtschot er makkelijk uitnemen.

Niet onbelangrijk is dat de beide schoten in een sluitplaat of sluitkom zitten.
In het slot zelf moet een veiligheidscillinder met boorbelemmering zitten, die volledig is afgeschermd door middel van een veiligheidsrozet of veiligheidsbeslag met kernbescherming.
Is je deur van een ander materiaal dan hout? Kies dan voor een zwenkschootslot.

Extra deurbeveiliging

Met de bovenstaande basisbeveiliging zal je de kans op diefstallen vast en zeker al verkleinen. Toch worden de technieken van inbrekers vaak drastischer en deinzen ze er niet voor terug om wat te werken voor hun buit! Je deurbeveiliging optimaliseren doe je door gebruik te maken van volgende technieken:

Beveiliging van de scharnierendievenpennen
Om je deur nog iets beter te beveiligen, maak je het best niet alleen gebruik van scharnieren. Om je scharnieren beter te beveiligen, kan je gebruik maken van dievenpennen.


Veiligheidscillinder
Bovenstaande deurbeveiliging houdt echter geen rekening met het verlies van een sleutel.
Door een veiligheidscillinder op je deur te plaatsen wordt je deur meteen extra goed beveiligd!

Enerzijds heeft een veiligheidscillinder meerdere sluitsystemen, waardoor dieven zich niet meer kunnen beroepen op haakjes en andere spullen om je deuren zo open te krijgen (de zogeheten PICKIG tools).
Anderzijds zit er bij een veiligheidscillinder altijd een veiligheidscertificaat.
Indien je een sleutel wilt laten kopiëren, kan dit niet zonder dit certificaat.


Extra oplegslot of insteekslot
Een extra slot op de deur kan natuurlijk nooit kwaad!
oplegslot Een oplegslot wordt aan de binnenkant van een deur bevestigd op het frame van de deur. Op het frame rondom de deur wordt vervolgens het tweede deeltje van het oplegslot geplaatst, waarin de deur kan worden vergrendeld.
Deze sloten zijn best te gebruiken bij deuren die naar binnen opendraaien! insteekslot

Een insteekslot is een extra slot die je in de deur stopt. Hiervoor moet wel een extra gat aan de zijkant van de deur worden gemaakt, zodat het slot daarin kan worden gestopt.
secustrip Secustrip
Dan rest er voor de dieven nog altijd het grovere werk: het slot gewoon uitbreken met een koevoet!
Gelukkig is hiervoor ook een oplossing! Door gebruik te maken van een hoekprofiel uit gehard staal (een secustrip) kan een koevoet de nachtschoot niet meer uit de deur wrikken.

Woning beveiligen met de juiste sloten

Er vinden jaarlijks enkele honderden woninginbraken plaats in Nederland.
Niet alleen gaan hierbij tal van waardevolle en dierbare voorwerpen verloren, ook ontstaan er vaak gevaarlijke situaties! Om een dergelijke situatie zo goed mogelijk tegen te gaan is het essentieel om uw woning te beveiligen met de juiste sloten.
Denk hierbij verder dan de sloten op uw deuren! Ook sloten op ramen en bijvoorbeeld kozijnen zijn belangrijk om ongewenste bezoekers buiten te houden. Wij spraken met een slotenmaker van slotenmakersleiden.nl en slotenmakers-lelystad.nl, om de belangrijkste tips voor het beveiligen van een woning te bespreken.

Kies de juiste sloten voor uw deuren

Het voornaamste risicopunt in veel woningen is de deur, die inbrekers ofwel proberen te forceren met bijvoorbeeld een koevoet, ofwel proberen open te krijgen door met gereedschap het slot open te maken.
Kies dus altijd voor de juiste sloten op uw deuren! Veel mensen hebben momenteel al een cilinderslot in hun deur, deze is echter op slechts een punt met de deurpost verbonden. Het is veel veiliger om te kiezen voor een driepuntsslot, die logischerwijs op drie punten verbonden is.
Ook kunt u kiezen voor een anti-inbraakstrip tussen de deur en deurpost, waarmee vermeden wordt dat een inbreker uw deur openbreekt.

Beveilig uw ramen met sloten
Naast uw deur zijn ook ramen risicovolle punten in woningen, zeker op de begane grond en soms ook op de eerste etage. Sluit uw ramen daarom niet alleen met een knip, maar laat deze tevens extra beveiligen met een slot.
Om helemaal zeker te zijn van uw veiligheid, kunt u net als op de deur ook op ramen een anti-inbraakstrip aanbrengen.
Zo maakt u het voor inbrekers vrijwel onmogelijk om het raam open te krijgen met een schroevendraaier of koevoet.

Een andere vorm van beveiliging van ramen, zijn zogenaamde paddestoelnokken. Deze schuift vanaf uw raam in een frame aan het kozijn, waardoor het raam niet of nauwelijks open te krijgen is vanaf de buitenzijde.
De paddestoelnokken zijn verkrijgbaar bij slotenmakers, maar kunt u bijvoorbeeld ook aanschaffen in een lokale bouwmarkt of hobbywinkel.

Meer weten over de beveiliging van uw woning met de juiste sloten? Laat u adviseren door een erkende slotenmaker!

Alarmsysteem prijzen vergelijken?

Vergelijk hier prijzen van alarmsystemen met of zonder plaatsing.
Helemaal gratis en zonder aankoopverplichting!