Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Alarminstallatie bedrijf

Een alarminstallatie op maat is een must voor elk bedrijf. Zo schrik je dieven af en is de kans kleiner dat ze een tussenstop bij je maken. In dit artikel lees je meer over de verschillende mogelijkheden van alarmsystemen voor je bedrijf en waarop je moet letten bij de aankoop.

Ga snel naar:
Mogelijkheden alarminstallatie bedrijf
Prijs alarminstallatie bedrijf
Aandachtspunten bij aankoop
Offerte aanvragen alarminstallatie

 

 

Waarom een alarminstallatie voor bedrijven?

Steeds meer bedrijven investeren in een professioneel alarmsysteem op maat. Het spreekt voor zich dat zo’n alarminstallatie voor je bedrijf als afschrikmiddel het risico op inbraak aanzienlijk doet dalen. Kortom, wil je de diefstal van kostbare materialen, documenten en vertrouwelijke informatie voorkomen? Investeer dan in een degelijke alarminstallatie op maat van jouw bedrijf.

 

Bedrijf alarminstallatie

 

 

Mogelijkheden alarminstallatie bedrijf

Welke mogelijkheden zijn er nu qua alarminstallaties voor jouw firma? Wist je dat ook de zichtbaarheid van het alarmsysteem een rol speelt in de preventie tegen diefstal en inbraak? Een duidelijk zichtbare camera of sirene is dus het ideale afschrikmiddel voor grijpgrage bezoekers.

 

1) Camerabewaking met alarmsysteem

Camerabewaking kan je zowel binnen als buiten installeren. Vooral camerabewaking buiten werkt vaak zeer efficiënt. Vanaf het ogenblik dat een camera beweging detecteert, begint die met opnemen. Dat is erg handig, aangezien je nadien via opnames mensen kan identificeren. Het grote nadeel is dat bewakingscamera’s niet waarschuwen. Je kan ze daarom koppelen aan bewegingsmelders of een alarmcentrale. Zo krijg je tijdig een waarschuwing.

 

2) Alarminstallatie met raam- en deurdetectoren

Raam- en deurdetectoren zijn sensoren op ramen en deuren die aan het centrale alarmsysteem doorgeven wanneer ze geopend worden. Is dat het geval? Dan weerklinkt een sirene of alarm. Raam- en deurdetectoren zijn vooral aangeraden in combinatie met een ander detectiesysteem, zoals een bewakingscamera.

 

3) Alarminstallatie met gsm/sms-module

Een alarminstallatie die werkt via een gsm of sms-module is een compact, vaak draadloos apparaat dat opvallende of verdachte bewegingen registreert met behulp van detectoren. Hebben deze sensoren iets opgevangen? Dan zorgt de gsm/sms-functie ervoor dat je deze notificaties meteen op je smartphone ontvangt. Zo kan jij kiezen of je al dan niet de politie inschakelt.

 

4) Alarminstallatie aangesloten op Particuliere Alarmcentrale (PAC)

Waar een gsm/sms-module je rechtstreeks contacteert, geeft het signaal van de detectoren bij dit soort alarminstallatie de informatie eerst door aan een meldkamer. Dat is een externe dienst waarop je de alarminstallatie van je bedrijf kan aansluiten (met een abonnement). Kies altijd voor een gecertificeerde Particuliere Alarmcentrale (PAC). Die voldoet aan strenge eisen op vlak van organisatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. De politie reageert enkel op meldingen die worden doorgegeven aan een PAC of als door een sleutelhouder is vastgesteld dat er is ingebroken.

 

5) Rookgordijn of mistbeveiliging

Een rook- of mistgenerator stoot mist uit als de detectoren een inbreker of overvaller opmerken. Deze rook ontneemt het zicht van de inbreker binnen enkele seconden. Op deze manier kan hij ook niets meenemen.

 

6) Alarminstallatie met sirene & bewegingsmelders

Sirenes zijn erg efficiënt want ze werken op een accu en via radiogolven. Hierdoor zijn ze moeilijk te saboteren. Doordat een sirene zich aan de buitenkant van een gebouw bevindt, zal hij door z’n zichtbaarheid meteen inbrekers afschrikken. Bovendien alarmeert hij met behulp van lichtflitsen en een oorverdovend geluid van meer dan 100 dB.

 

Welk alarminstallatie voor jouw bedrijf?

Deze keuze is afhankelijk van jouw noden en wensen. Je kan de eventuele zwaktes van je bedrijf opsporen en investeren in een alarmsysteem dat daarop inspeelt. Heb je bv. ramen die je zowel langs buiten als langs binnen kan openen? Dan zijn raamdetectoren een prima keuze. Sommige van de bovenstaande installaties kunnen soms niet op zichzelf staan (bv. een sirene). Deze dienen ter uitbreiding en ondersteuning van het primaire alarmsysteem. Vandaar dat gecombineerde alarminstallaties in bedrijven erg vaak voorkomen.

Kies je voor een alarminstallatie op maat? Vraag dan raad en advies aan een erkende installateur. Die zal het bedrijfsgebouw inspecteren en in kaart brengen om zo de beste optie naar voren schuiven. Zo ben je zeker van een alarminstallatie op maat van jouw bedrijf. Ontvang gratis offertes op maat.

 

 

Prijs alarminstallatie bedrijf

De prijzen voor alarmsystemen variëren sterk naargelang de specifieke mogelijkheden, de te beveiligen oppervlakte, de activiteiten van het bedrijf, de eventuele aansluiting op een alarmcentrale, het aantal sensoren of camera’s, …

Prijzen voor alarminstallaties starten voor kleine bedrijven vanaf € 1.200 (incl. btw & plaatsing) en lopen voor grote bedrijven op tot minstens € 2.300 (incl. btw & plaatsing). Dit zijn wel slechts richtprijzen. Wil je graag een exacte berekening ontvangen voor jouw bedrijf? Maak dan gebruik van onze gratis offertedienst. Binnen enkele werkdagen ontvang je prijsvoorstellen op maat van jouw project. Vul hier het offerteformulier in.

 

Welke fiscale voordelen voor alarminstallatie bedrijf?

Als je een bewakingscamera voor zakelijke doeleinden aanschaft, mag je alle kosten die dienstbaar zijn aan je bedrijf afschrijven als bedrijfskosten. Hieronder vallen dus ook beveiligingscamera’s en alarmsystemen.

Daarnaast kan je een korting krijgen op de premie voor de inboedelverzekering wanneer je een BORG-certificaat kan voorleggen. Hierdoor kan jouw verzekering tot wel 10% goedkoper worden. Vraag hiervoor meer informatie bij jouw verzekeraar. Wil je voor dit certificaat in aanmerking komen? Dan moet je de beveiligingsmaatregelen laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf. Ga dus zeker op voorhand na welke beveiligingsbedrijven in jouw buurt erkend zijn.

 

 

Alarminstallatie bedrijf

 

Aandachtspunten bij aankoop alarminstallatie

Wil je een alarminstallatie voor je bedrijf aankopen? Dan hou je best rekening met de volgende 2 aandachtspunten:

 

  1. Schakel een erkende installateur in: deze kun je herkennen aan de BORG-certificering. Dit certificaat wordt uitsluitend uitgereikt aan inbraakbeveiligingsbedrijven. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvol alarmsysteem aankoopt en krijg je betrouwbaar advies op maat. Koop zeker geen alarmsystemen bij deur-aan-deurverkopers.
  2. Vraag een omgevingsvergunning aan: dit is van toepassing bij alarmsystemen die een opvallend geluid of lichtsignaal maken.

TIP: erkende installateur = correcte plaatsing

De montage van deze installaties is werk voor een erkende installateur. Zeker bij bedrijven met een grote oppervlakte raden we aan om te investeren in een degelijke aangepaste alarminstallatie op maat. Maak gebruik van onze gratis offertedienst om specialisten actief in je buurt te contacteren en verschillende offertes op maat te ontvangen. Start jouw aanvraag hier.

 

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.