Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Alarminstallatie bedrijf

Een alarminstallatie op maat is een must voor elk bedrijf. Zo schrik je dieven af en is de kans kleiner dat ze een tussenstop bij je maken. In dit artikel lees je meer over de verschillende mogelijkheden van alarmsystemen voor je bedrijf, de kosten en waarop je moet letten bij de aankoop.

Ga snel naar:
Opties alarminstallatie voor bedrijven
Kosten alarminstallatie bedrijf
Enkele aandachtspunten
Vergelijk offertes van alarminstallateurs

 

Waarom een alarminstallatie in je bedrijf plaatsen?

Steeds meer bedrijven investeren in een professioneel alarmsysteem als afschrikmiddel voor inbrekers. Een kwalitatieve alarminstallatie op maat van jouw bedrijf doet het risico op inbraak aanzienlijk dalen en helpt je kostbare materialen, documenten en vertrouwelijke informatie te beschermen.

Interesse in een alarmsysteem voor je bedrijf? Een ervaren alarminstallateur adviseert je de meest geschikte alarminstallatie. Vind een installateur in jouw buurt.

alarminstallatie bedrijf

 

Opties alarminstallatie voor bedrijven

De zichtbaarheid van het alarmsysteem in je bedrijfspand speelt een grote rol in de preventie van diefstal en inbraak. Een duidelijk zichtbare camera of sirene is dus het ideale afschrikmiddel voor ongewenste bezoekers. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijkheden voor een alarminstallatie in jouw bedrijf:

 

1. Camerabewaking met alarmsysteem

Camerabewaking kan je zowel binnen als buiten installeren. Vooral camerabewaking buiten werkt zeer efficiënt om inbrekers af te schrikken en te voorkomen dat ze je bedrijfspand binnendringen. Vanaf het ogenblik dat een camera beweging detecteert, begint die met opnemen. Zo kan je de daders nadien via de opnames identificeren. Het grote nadeel is dat bewakingscamera’s niet waarschuwen. Je kan ze daarom koppelen aan bewegingsmelders of een alarmcentrale. Zo krijg je tijdig een waarschuwing.

Prijs camerabewaking: vanaf € 800 (excl. btw, incl. installatie).

 

2. Alarminstallatie met raam- en deurdetectoren

Raam- en deurdetectoren zijn sensoren op ramen en deuren die aan het centrale alarmsysteem doorgeven wanneer ze geopend worden. Is dat het geval? Dan weerklinkt een sirene of alarm. Raam- en deurdetectoren zijn vooral aangeraden in combinatie met een ander detectiesysteem, zoals een bewakingscamera.

Prijs raam- en deurdetectoren: vanaf € 25 per sensor (excl. btw).

 

3. Alarminstallatie met gsm/sms-module

Een alarminstallatie die werkt via een gsm of sms-module is een compact, vaak draadloos apparaat dat opvallende of verdachte bewegingen registreert via detectoren. Hebben deze sensoren iets opgevangen? Dan ontvang je dankzij de gsm/sms-functie meteen een notificatie op je smartphone. Jij beslist dan of je al dan niet de politie inschakelt.

Je kan het signaal van de detectoren ook laten doorschakelen naar een meldkamer. Dat is een externe dienst waarop je de alarminstallatie van je bedrijf kan aansluiten (met een abonnement). Kies hierbij altijd voor een gecertificeerde Particuliere Alarmcentrale (PAC). Die voldoet aan strenge eisen op vlak van organisatie, betrouwbaarheid en kwaliteit. De politie reageert enkel op meldingen die worden doorgegeven aan een PAC of als door een sleutelhouder is vastgesteld dat er is ingebroken.

Prijs alarminstallatie met gsm/sms-module: vanaf € 800 voor een alarminstallatie & vanaf € 250 (excl. btw) voor de gsm-module.

 

4. Rookgordijn of mistbeveiliging

Een rook- of mistgenerator stoot mist uit als de detectoren een inbreker opmerken. Deze rook ontneemt het zicht van indringers binnen enkele seconden, waardoor ze ook niets meer kunnen meenemen. De rook of mist beschadigt jouw materiaal bovendien niet.

Prijs mistgenerator: vanaf € 400 (excl. btw) voor kleine ruimtes (tot 130 m³) tot € 2.500 (excl. btw) voor grote ruimtes (tot 500 m³).

 

5. Alarmsysteem met sirene & bewegingsmelders

Bij dit type alarmsysteem gaat de sirene af wanneer een bewegingsmelder beweging detecteert. Je hebt de keuze tussen een binnensirene en een buitensirene. Het grote voordeel van buitensirenes is dat ze door hun zichtbaarheid inbrekers meteen afschrikken. Een sirene alarmeert bovendien met een oorverdovend geluid van meer dan 100 dB, waardoor ook omstaanders en buren gewaarschuwd worden.

Prijs alarmsysteem met sirene: vanaf € 1.000 (excl. btw, incl. installatie)

 

Welke alarminstallatie kiezen voor jouw bedrijf?

Welk alarmsysteem het meest geschikt is voor jouw bedrijfspand, hangt af van verschillende factoren, waaronder jouw noden, budget, gewenste uitbreidingen, … Het is een goed idee om de eventuele zwaktes van je bedrijf op te sporen met de hulp van een ervaren alarminstallateur en te investeren in een beveiligingssysteem dat daarop inspeelt. Zo ben je zeker van een alarminstallatie dat volledig op maat is van jouw bedrijf.

TIP: via onze offerteservice kan je vrijblijvend offertes aanvragen bij verschillende alarminstallateurs. Zo kan jij gericht prijzen en adviezen vergelijken. Start hier jouw aanvraag.

 

alarmsysteem bedrijf

Kosten alarminstallatie bedrijf

De kosten voor een alarminstallatie voor kleine bedrijven starten aan € 1.200 (excl. btw, incl. installatie), voor grote bedrijven bedragen de kosten minstens € 2.300 (excl. btw, incl. installatie). Let op: het gaat hierbij om richtprijzen. De exacte kosten voor een alarmsysteem kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van o.a. de grootte van het bedrijfspand, het beveiligingsniveau, het type alarm, mogelijke uitbreidingen, …

Hieronder vind je een overzicht van de meest voorkomende types alarmen en hun startprijzen:

Type alarminstallatieStartprijs (excl. btw, incl. installatie)
Camerabewakingvanaf € 800
Raam- en deursensorenvanaf € 25 per sensor (excl. installatie)
Alarminstallatie met gsm-modulevanaf € 800 voor de alarminstallatie
vanaf € 250 voor de gsm-module
Mistbeveiligingvanaf € 400
Alarmsysteem met sirene en bewegingsmeldersvanaf € 1.000

TIP: maak gebruik van onze gratis offerteservice om een exacte prijsberekening te ontvangen voor een beveiligingssysteem voor jouw bedrijf. Ontvang offertes op maat.

 

Wist je dat… een alarmsysteem voor bedrijven fiscaal aftrekbaar is?

Als je een bewakingscamera voor zakelijke doeleinden aanschaft, mag je alle kosten die dienstbaar zijn aan je bedrijf afschrijven als bedrijfskosten. Hieronder vallen dus ook beveiligingscamera’s en alarmsystemen.

Daarnaast kan je tot wel 10% korting krijgen op je inboedelverzekering wanneer je een BORG-certificaat kan voorleggen. Om voor dit certificaat in aanmerking te komen, moet je de beveiligingsmaatregelen laten uitvoeren door een erkend beveiligingsbedrijf. Vraag hiervoor meer informatie bij jouw verzekeraar en ga zeker op voorhand na welke beveiligingsbedrijven in jouw buurt erkend zijn.

 

Alarmsysteem kopen voor bedrijf: waarop letten?

Wil je een alarminstallatie voor je bedrijf kopen? Dan hou je best rekening met de volgende aandachtspunten:

  1. Schakel een erkende installateur in

    Je kunt een erkende alarminstallateur herkennen aan de BORG-certificering. Dit certificaat wordt uitsluitend uitgereikt aan inbraakbeveiligingsbedrijven. Zo ben je zeker dat je een kwaliteitsvol alarmsysteem aankoopt en krijg je betrouwbaar advies op maat. Koop zeker geen alarmsystemen bij deur-aan-deurverkopers.

  2. Kies het alarmsysteem dat bij jouw bedrijf past

    Wanneer je in je bedrijf een alarminstallatie laat plaatsen, kan je kiezen uit een draadloos alarmsysteem, een bedraad alarmsysteem of een hybride alarmsysteem. We raden je aan om je project steeds op voorhand te bespreken met een ervaren alarminstallateur. Hij adviseert je vervolgens welk type alarm het meest geschikt is voor jouw bedrijfspand.

  3. Vraag een omgevingsvergunning aan

    Kies je voor een  beveiligingssysteem dat een opvallend geluid of lichtsignaal maakt? Dan heb je meestal een omgevingsvergunning nodig. Wil je een alarminstallatie plaatsen, informeer dan altijd eerst bij de gemeente aan welke voorwaarden je moet voldoen.

BELANGRIJK: om zeker te zijn van een correcte montage en goede werking van het alarmsysteem in je bedrijf, laat je de installatie best over aan een erkende alarminstallateur. Via het offerteformulier hieronder vind je snel en gemakkelijk geschikte specialisten in de buurt van jouw bedrijf:

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.