Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Inbraakbeveiliging: opties, prijzen & wetgeving

Je kan jouw huis op verschillende manieren beschermen tegen inbraak. Met een aantal kleine aanpassingen maak je het inbrekers al een stuk moeilijker. Daarnaast kan je kiezen voor inbraakbeveiliging. Van draadloze en bekabelde systemen tot beveiligde rolluiken: je ontdekt alles over alarm- en beveiligingssystemen in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten beveiliging
Inbraakbeveiliging prijs
Wetgeving inbraakbeveiliging
Waarom expert inschakelen?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor inbraakbeveiliging voor je huis?

Door je woning goed te beveiligen, verlaag je de kans op inbraak en voel je je veiliger in je eigen huis. Maar dit hoeft geen enorme investering te zijn; alleen al een zichtbare camera schrikt inbrekers vaak af. De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Veilig gevoel:  met inbraakbeveiliging voel je je veiliger, overdag én in de nacht. Ook ga je zo met een gerust hart op reis.
 • Beter voor verzekering: als je huis voldoet aan het PKVW (Politie Keurmerk Veilig Wonen), kan je tussen de 5 en 15% korting krijgen op je inboedelverzekering. Hoe kleiner de kans op inbraak, hoe hoger de korting.  Wat de verdere voorwaarden zijn, hangt af van je verzekeraar. In de meeste gevallen bespaar je met een alarm al snel tientallen euro’s per jaar.
 • Afschrikking: met een zichtbaar beveiligingssysteem zullen dieven minder snel jouw woning uitkiezen.
 • Hogere waarde van woning: plaats je een kwalitatief beveiligingssysteem? Dan stijgt de waarde van je woning.

Wil je je huis beveiligen tegen inbraak? Laat je dan eerst goed informeren. Een professional geeft altijd gericht advies en helpt je bij je keuze. Ontvang vrijblijvend meerdere voorstellen.

inbraakbeveiliging alarm

 

Soorten inbraakbeveiliging

Om een veilig gevoel te creëren in en rond je woning, zijn er verschillende soorten inbraakbeveiliging om te overwegen. We bekijken hier de populairste opties en wegen de voor- en nadelen tegen elkaar af:

 

1. Alarmsysteem

Je kan met draadloze of bekabelde inbraakbeveiliging de gemoedsrust voor iedereen in huis verbeteren. Veel moderne alarmsystemen bieden ook een integratie met andere slimme apparaten voor thuis. Zo kan je een alarmsysteem combineren met slimme sloten en bewegingsmelders.

 

 • Je kan een alarmsysteem overal plaatsen.
 • Je hebt de mogelijkheid om je systeem aan te sluiten op een alarmcentrale.
 • Een op maat gemaakt alarmsysteem kan duur zijn.
 • Er zijn boorwerken nodig in huis om een bekabeld alarmsysteem te installeren.

 

2. Inbraakbeveiliging met camera

Met een camerasysteem heb je inbraakbeveiliging én bewijs bij elkaar. Het is een betrouwbare en efficiënte beveiliging voor je huis. Je hebt analoge camera’s of camera’s die verbonden zijn met het internet. Let wel altijd op wat en wie je filmt. Zo mag je enkel je eigen terrein opnemen en moet het van buitenaf duidelijk zijn dat de camera er hangt.

 

 • Camera’s hebben een zeer goede invloed op de inbraakveiligheid.
 • Er zijn voldoende camerasystemen die betaalbaar zijn.
 • Vaak mag je bewakingsbeelden niet langer dan een maand houden.
 • Je moet een pictogram plaatsen om aan te geven dat je filmt.

 

3. Inbraakbeveiliging deur

Je deuren beveiligen is wellicht een van de belangrijkste voorzorgsmaatregelen. Een simpel slot is niet genoeg. Kies daarom altijd voor een degelijke meerpuntssluiting en veiligheidscilinder. Een stalen veiligheidsdeur is ook een optie, maar dat kost wat meer geld.

 

 • Beveiligde deuren vertragen een inbraak en kunnen ze zelfs voorkomen.
 • Je hebt elektronische sloten voor een verbeterde beveiliging en toegangscontrole.
 • Een veiligheidsdeur installeren zorgt voor een andere uitstraling.
 • De kosten kunnen snel oplopen als je voor kwaliteit kiest.

 

4. Inbraakbeveiliging raam

Veel inbraken beginnen bij ramen. Deze zijn meestal het makkelijkste om via binnen te komen en dat vraagt om een goede beveiliging. Je komt al een heel eind met inbraakwerend glas. Dit is moeilijker om kapot te slaan of uit te snijden. Rolluiken functioneren niet alleen als zonwering, maar mogelijk ook als raambeveiliging.

 

 • Het is relatief makkelijk om bestaande sloten en scharnieren te beveiligen.
 • Je kan tegelijkertijd kiezen voor betere beglazing zoals HR++ glas of isolerend glas.
 • Zonder inbraakwerend glas heb je nog altijd een grote kans op een inbraak.
 • Sommige veiligheidsmaatregelen kunnen minder mooi ogen.

 

Welke soort inbraakbeveiliging kies ik?

Elke situatie is anders. Een standaard rijtjeswoning moet je bv. anders beveiligen dan een appartement of winkel. Wel zijn er bepaalde aspecten die altijd belangrijk zijn, zoals de deuren en ramen. Daarna kan een expert je helpen om de juiste keuze te maken voor een alarmsysteem of om de juiste plaatsen te beschermen met een camera.

Ben je benieuwd naar de juiste inbraakbeveiliging? Dankzij onze offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende installateurs in de buurt. Start je aanvraag hier.

 

Inbraakbeveiliging prijs

Voor je veiligheid kan je starten met kleine verbeteringen aan je huis of je kan meteen kiezen voor een grote installatie. Je kiest zelf hoeveel je wilt uitgeven en aan welke soort beveiliging. In de onderstaande tabel vind je richtprijzen voor verschillende beveiligingssystemen:

Type inbraakbeveiligingGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Alarmsysteem€ 1.000 à €2.500
Camerabewaking€ 200 à 800
Deurbeveiliging€ 50 à 400
Raambeveiliging€ 50 à 400

Wil je een veiligheidsspecialist inschakelen voor meer info? We brengen je graag in contact met enkele professionals. Start je aanvraag hier.

inbraakbeveiliging

 

Wetgeving inbraakbeveiliging

Als je jouw ramen beveiligt met betere sloten, hoef je geen rekening houden met bijkomstige verplichtingen. Maar bij een nieuw alarm- of camerasysteem is dat een ander verhaal. Zo moet een alarmsysteem of bewakingscamera geregistreerd zijn bij een meldkamer. Die licht de politie dan in bij een poging tot inbraak. Maar denk ook aan regels omtrent privacy. Zo mag je mensen thuis niet zomaar filmen en mag je camera alleen op eigen terrein zijn gericht. Een expert vertelt je graag alles over de regels. Vraag gratis en vrijblijvend advies.

 

Waarom expert inschakelen?

Als je van plan bent om de veiligheid in en rond je huis te verbeteren, kan je dat zelf doen of hier een expert voor inschakelen. Meestal is deze 2e optie de beste. Enkele voordelen van een beveiligingsspecialist op een rij:

 

 • Advies op maat: een installateur bekijkt je woning en situatie en stelt op basis daarvan het meest geschikte beveiligingssysteem voor. Daarbij houdt die rekening met je wensen en budget.
 • Vlotte installatie: een expert kan een alarm, camera of veiligheidsdeur in huis erg snel installeren. Daardoor bespaar je jezelf veel tijd en moeite.
 • Correcte werking: door je beveiliging door een professional te laten installeren, ben je verzekerd van een correcte werking van al je systemen. Zo profiteer je dus ook van een maximaal veiligheidsgevoel in huis.
 • Garantie: werkt je alarminstallatie of camera thuis niet meer naar behoren? Of loopt er toch iets mis bij de plaatsing? Dan zijn eventuele extra kosten voor de installateur tijdens de garantieperiode.

 

Wil je een expert contacteren om inbraakbeveiliging te installeren? Kies voor een erkend bedrijf en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via het onderstaande offerteformulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies:

 

 

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.