Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

GSM alarmsysteem

Op zoek naar een betaalbaar en betrouwbaar draadloos alarmsysteem? Dan is een gsm alarmsysteem een goede optie. Hoe werkt dit type mobiel alarmsysteem? Hoe installeer je het? En hoeveel kost het? Je leest het allemaal hier!

Ga snel naar:
Waarom kiezen voor een alarm via telefoon?
Hoeveel kost een gsm alarmsysteem?
Hoe plaats ik een mobiel alarmsysteem?
Welk alarmsysteem kies ik?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is een gsm alarmsysteem?

Heb jij al eens gehoord van een mobiel alarmsysteem? Dat is een draadloos huisalarm dat informatie verstuurt via de sim-kaart en gsm-zender. Deze installatie bestaat uit een basisstation (gsm communicatiekiezer), bewegingssensoren en een afstandsbediening. De communicatiekiezer is het hart van je alarmsysteem, want deze verstuurt de sms-berichten naar je telefoon.

Merken de sensoren iets verdachts op? Dan stuurt het systeem een melding via sms of spraakbericht naar de geregistreerde telefoonnummers of een extern bewakingsbedrijf. Dat gebeurt allemaal via het telefoonnetwerk.

Mobiel alarmsysteem nodig? Neem dan contact op met een ervaren installateur. Die biedt professioneel advies en installeert je gsm alarmsysteem correct én efficiënt. Start hier je aanvraag.

gsm alarmsysteem

 

Waarom kiezen voor een alarm via mobiele telefoon?

Wat zijn de voordelen van een gsm alarmsysteem? We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Een alarm via je telefoon is ideaal op plekken waar geen vast internet is, zoals loodsen, caravans, garages, …
  • Draadloze installaties kan je naar wens uitbreiden, bijvoorbeeld met meer sensoren, een buitensirene, …
  • Een alarmsysteem via je telefoon is veel goedkoper dan een ander draadloos of bekabeld model.
  • Mobiele alarmsystemen plaats je snel en zonder breekwerken. Ideaal voor wie op zoek is naar een systeem om zelf te installeren.
  • Binnen het aanbod mobiele alarmsystemen heb je vele modellen en mogelijkheden. Wil je een gsm alarmsysteem met camera of een die ook meldingen geeft via een app? Dan is dat ook mogelijk!

 

LET OP: dit is niet het enige alarmsysteem…

Een mobiel alarm is niet altijd de beste keuze. Het heeft namelijk ook nadelen: bevind je je bv. buiten het mobiele netwerk? Dan krijg je geen real-time waarschuwing. Daarnaast zijn aan een sim-kaart vaak ook abonnementskosten verbonden. Is dit dus niet helemaal wat je zoekt? Weet dan dat er nog andere alarmsystemen op de markt zijn. Een beveiligingsexpert zet graag alle opties voor je op een rijtje!

Expert nodig? Kom in contact met een professional actief in je regio via ons contactformulier.

 

Hoeveel kost een gsm alarmsysteem?

Reken voor een gsm alarmsysteem op zo’n € 250 à 350 (incl. btw, excl. plaatsing). De prijs voor een draadloos mobiel alarm is namelijk afhankelijk van meerdere factoren: het merk, het aantal melders, de hoeveelheid telefoonnummers die je kan registreren, de bedieningswijze (app, met afstandsbediening, …), enz. Daarnaast komen ook de kosten voor de sim-kaart er uiteindelijk nog bij.

BELANGRIJK: dit zijn richtprijzen. Wil je graag een exacte kostprijs voor dit type alarmsysteem? Neem dan contact op met een expert. Die geeft je graag professioneel advies en offertes op maat van jouw woonsituatie. Start hier je aanvraag.

 

Hoe plaats ik een mobiel alarmsysteem?

Overtuigd dat een draadloos gsm/sms alarmsysteem de beste keuze is? Dan kan je die makkelijk zelf plaatsen. We leggen uit hoe je te werk moet gaan:

  • STAP 1 = installeren van alarmsysteem: om je alarmsysteem te installeren moet je een 2G simkaart kopen met beltegoed óf met een abonnement. Sluit die vervolgens aan met je adapter.
  • STAP 2 = stel het alarmsysteem in: via het menu voer je de telefoonnummers in die je aan het alarm wil koppelen.
  • STAP 3 = sensoren plaatsen: vervolgens kies je de locaties voor de bewegingssensoren. Let hierbij op dat je zones kan in- en uitschakelen.
  • STAP 4 = ingebruikname mobiel alarm: heb je alle stappen in deze handleiding netjes doorlopen? Dan is je alarminstallatie klaar voor gebruik!

TIP: weet je niet zo goed waar je moet beginnen met het plaatsen van je alarm met gsm melding? Neem dan contact op met een professional. Die helpt je graag verder.

 

Welk alarmsysteem kies ik?

Er zijn naast mobiele alarmsystemen nog andere installaties op de markt. Welk type installatie kies jij dan? Een kort overzicht met de mogelijkheden:

 

OPTIE 1: andere draadloze systemen

Een sms/gsm alarmsysteem behoort tot de categorie draadloze systemen. Maar je hebt ook draadloze installaties die via wifi communiceren. Sommigen zelfs inclusief een sms-optie. Het voordeel hiervan is dat je geen extra abonnement hoeft af te sluiten, tenzij je verbonden wilt zijn aan een meldkamer. Het grote voordeel aan een draadloze installatie? Ze zijn simpel te plaatsen en makkelijk uit te breiden met extra componenten.

Prijs: € 1.000 à 2.000 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

OPTIE 2: bedrade alarmsystemen

Je hebt ook nog alarminstallaties waarvan de componenten verbonden zijn via kabels. Deze zijn minder gevoelig voor storingen, maar vergen soms wel breek- en kapwerken tijdens de plaatsing. De installatie laat je daarom beter over aan een expert. Bekabelde alarminstallaties met camera bieden daarnaast ook een betere beeldkwaliteit.

Prijs: €1.200 à 2.300 (excl. btw, incl. plaatsing). Ontvang offertes op maat.

 

TIP: laat je adviseren door een professional!

Welk alarmsysteem je uiteindelijk kiest? Bespreek dat met een installateur. Samen bekijken jullie de voor- en nadelen van de bestaande systemen. Tevreden? Dan plaatst hij je installatie precies zoals het hoort! Wil je graag in contact komen met zo’n professional? Vul dan het onderstaande contactformulier in:

 

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.