Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Alarmsysteem beveiliging Online info & advies over beveiliging en het installeren van alarmsystemen.
Alarmsysteem beveiliging
banner image

Draadloos alarmsysteem

Draadloze alarmsystemen zijn alarmsystemen waarbij geen bekabeling aan te pas komt. Deze alarmsystemen werken op batterijen. Deze alarmsystemen zijn verbonden met een beveiligde centrale die in voortdurend contact staat met de ontvangers en sirenes van het draadloze alarmsysteem.

 

Een draadloos alarmsysteem plaatsen? Ontvang offertes van installateurs. 

 

Werking draadloos alarmsysteem

Het draadloos alarmsysteem wordt geleverd met het alarm en draadloze detectoren. Vanuit het beveiligde alarm worden stralen in Hertz ontvangen en doorgestuurd naar deze draadloze detectoren. Afhankelijk van wat je wilt beveiligen zijn er verschillende soorten detectoren:

 

1. Magneetcontactendraadloos alarmsysteem

Een magneetcontact wordt aan deuren en ramen geplaatst. Er wordt een magneet op het raam of op het kozijn geplaatst die in verbinding staat met een ontvanger aan de andere zijde van het raam of de deur. Wanneer het contact van de magneten wordt verbroken, wordt dit signaal doorgestuurd naar het alarm en zal je worden gewaarschuwd.

 

2. Glasbreukdetectieglasbreukdetectie

Een glasbreukdetectie alarm werkt via trillingen. Wanneer inbrekers het glas van een deur of een raam proberen te breken, zullen trillingen ontstaan. Deze trillingen worden opgevangen door het glasbreukdetectie alarm, die vervolgens alarm zal slaan.

 

3. Bewegingsdetectorenbewegingsdetectoren

Helemaal veilig zijn de bewegingsdetectoren. Het alarm zal meteen alarm slaan wanneer bewegingen worden geregistreerd. Let daarbij wel op met huisdieren; zij kunnen het alarm immers ook in werking doen treden!

 

draadloos alarmsysteem

 

Voordelen draadloos alarmsysteem

  • Je bespaart heel wat geld ten opzichte van een alarmsysteem met bedrading.
  • Gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar via belastingsaangifte.
  • Een draadloos alarmsysteem kan overal worden geplaatst, wat wilt zeggen dat het heel makkelijk te verbergen is voor dieven of vandalen!
  • Batterijen gaan tegenwoordig wel tot 5 jaar mee!
  • Het alarm blijft ook bij stroomuitval actief door zijn werking op batterijen.
  • Mogelijkheid tot aansluiting op een alarmcentrale (politie of beveiliging komt bij activatie van het alarm kijken), en SMS-dienst.

 

Nadelen draadloos alarmsysteem

  • Soms is er onvoldoende bereik van het alarm tot de detectoren – Kies dus voor voldoende bereik bij het draadloos alarmsysteem!
  • In sommige gevallen kunnen inbrekers de draadloze signalen storen door gebruik te maken van een ‘jammer’. Dit is echter eenvoudig op te lossen (lees hieronder verder)

 

Hoeveel kost een alarmsysteem zonder bekabeling?

Concrete prijzen meegeven is moeilijk. De prijs van een draadloos alarmsysteem wordt door heel wat factoren bepaald, zoals het aantal detectoren en de uitvoering. Er zijn immers standaard uitvoeringen en uitgebreide uitvoeringen (met camerabewaking, domotica, meldkamer, enz.). Voor een basissysteem mag je gemiddeld uitgaan van een prijs rond de 1000 à 2000 euro, inclusief plaatsingskosten.

 

Ben je benieuwd naar prijzen op maat? Via de online offerteservice kan je gratis en vrijblijvend offertes ontvangen van erkende installateurs in de buurt! Zo kun je eenvoudig prijzen vergelijken. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Tips voor een extra efficiënt draadloos alarmsysteem

Haal stickers en andere zaken van het alarm die duidelijk maken over welk alarmsysteem het gaat. Zo kunnen dieven niet makkelijk achterhalen hoe zij het alarmsysteem kunnen kraken.
Laat je installateur een ‘jammer’ gebruiken om te testen dat het alarm ook bij ‘jamming’ werkt. Meestal is dit gewoon een optie die moet worden aangezet.

 

 

Draadloos alarmsysteem laten plaatsen

Het grote voordeel van een draadloos alarm te laten plaatsen, is dat de installateur het huis grondig kan analyseren en bijgevolg beter kan beveiligen.
Een tweede voordeel is dat de installateur een ‘jammer’-test kan toepassen, om zo te zien dat het alarm daadwerkelijk niet kan worden stopgezet door inbrekers.
Daarnaast zijn alarmsystemen gedeeltelijk fiscaal aftrekbaar door dit in je belastingsaangifte in te vullen.

 

draadloos alarmsysteem

 

Offertes ontvangen?

Wil je alarmsysteem plaatsen? Kies voor een erkend vakman en verzeker jezelf van een correcte installatie. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 installateurs actief in jouw buurt.